Αργυρώ Πιπίνη (Συγγραφή παραμυθιού)

Αργυρώ Πιπίνη

Διδάσκει: Συγγραφή παραμυθιών και βιβλίων για εφήβους!

Αργυρώ Πιπίνη είναι συγγραφέας και ηθοποιός. Έχει σπουδάσει Νομικά (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και θέατρο (Σχολή Κατσέλη και Βεάκη). Αγαπάει τα βιβλία, ζει για τα βιβλία αλλά και από τα βιβλία.
Έχουν εκδοθεί δεκατέσσερα βιβλία της για παιδιά και εφήβους. Διδάσκει θέατρο σε διάφορες σχολές, μεταφράζει λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά βιβλία.
Το 2012 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας για τη δουλειά της και το 2013αναγράφηκε στους τιμητικούς πίνακες της IBBY (The International Board on Books for Young People) για τις μεταφράσεις της. Έχει οργανώσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και project για ενήλικες και παιδιά με θέματα από έργα κλασικής λογοτεχνίας, από δικά της βιβλία, από ποίηση και ζωγραφική, σε συνεργασία με διάφορους φορείς.
Το 2015 το βιβλίο της Το δικό τους ταξίδι (Καλειδοσκόπιο) κέρδισε το βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης στην κατηγορία Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά. Την ίδια χρονιά το ίδιο βιβλίο ήταν στις βραχείες λίστες του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ, ενώ στις βραχείες λίστες του Αναγνώστη βρέθηκε και το βιβλίο της Η Αλίκη στην πόλη (Πατάκης), στην κατηγορία Λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά και εφήβους.
Βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη (Όλες οι μέρες Κυριακή, Η τρέλα της αγάπης, Το παιχνίδι της μεταμφίεσης, Ο Σίμπα και το σύμπαν κ.λπ.), Μεταίχμιο (Ο Ευγένιος και ο ιερός πάπυρος, Μια αγάπη, επτά χρώματα και ένας λύκος κ.λπ.), Παπαδόπουλος (Καληνύχτα και όνειρα γλυκά, Λέξεις και χρώματα, τελείες και κόμματα) .
Το site της είναι: www.argyropipini.com